De siste ukene er generelt preget av økt håp om fremdrift i arbeidet mot en handelsavtale mellom USA og Kina, samt forventninger om US-rentekutt. Begge forhold har ført til medvind på børsene. Likevel har stadige utfordringer som for eksempel at Kina uttrykker en grunnleggende mistillit til Trump som person og tviler på at avtalen signeres i hans presidenttid, laget bølger. Likeså riksrett-saken. Men nå ser man målet i horisonten for en “Fase 1”-avtale som vil dekke rundt 60% av det samlede avtalegrunnlaget. Men også her endres og utsettes signeringssted- og dato. Gode arbeidsmarkedstall fra USA fredag ga en opptur, etter torsdagens mistillits-nedtur. Likeså ga svake Kina-tall- og utsikter nedtur i midtuken (…men opptur deretter). Oljeprisen falt som følge av lavere vekst i verden og økte oljelagre i USA, før den i slutten av uken spratt opp. Forøvrig sammen med NOK. Noe som nøytraliserte NOK-oppgang i US-verdipapirer som følge av ca 1% oppgang i US fredag (arbeidsmarkedstall). Vi er også midt i resultatsesongen, og US-selskapene leverer igjen gode tall. En annen internasjonal nyhet; Franske PSA (Peugeot/Citroen) slås sammen med Fiat Chrysler. 

Jeg skrev om tålmodighet siste uke. Så langt har det gitt avkastning, ca 2,5%/3,5% (NOK/USD) opp siden 23.okt. gjør at vi ligger nær 9%. God uke for markedene i Kina, biotech, tech/AI, Japan og India. Norge er igjen bakpå. 

Apropos oljens fremtid i Norge og verden. Det er mange grunner til at verden fortsatt trenger MER energi (som også er mer enn olje)…

Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.