Høyere risiko gir muligheter, men krever god styring. Vi “parkerte” portefølja i starten av juni, etter en måned med negative tweets. Timingen var uheldig, men vi fikk pengene fort i markedet igjen. Etter det har vi merprestert betydelig i forhold til både norsk og global indeks og ligger nå på drøye 9% hiå. (13,4% på den moderate porteføljen). Vi er godt plassert i “feltet” (i disse Tour de France-tider…) igjen, og manøvrerer oss stadig fremover. Den raskeste “rytteren” i feltet er nå gull – noe den har vært det siste kvartalet. Gull er typisk motsatt korrelerende med aksjer da det anses å være en sikring. (Dette har dog ikke vært tilfelle siste måned.) -En lærdom verdt å ta med seg videre!

Den generelle oppgangen i markedet fra ca 5.juni fikk seg en knekk da negative nyheter rundt handelssamtalene USA-Kina og fall i oljeprisen inntraff i begynnelsen av juli. Oslo børs har som følge av dette falt rundt 3% siste uke. I tillegg har 2.kv.tall fra børsaktørene så langt vært variable.

Grafikken viser en kuriositet rundt norsk arbeidsliv; vi er allerede godt automatiserte og digitaliserte…. Fortsatt god sommer!

Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.