-Markedene er usikre. Vil systemet klare å styre Trump, hvordan vil oppblomstring av proteksjonisme og populisme påvirke verdenshandelen, hvordan vil Europa takle Storbritanias harde linje ovenfor EU, er den sterke dollaren et problem for USA, hva blir man enige om i Davos, osv…..

Med usikkerhet følger forsiktighet. Og markedet reflekterer umiddelbart. Etter en relativt god start på 2017 i det generelle markedet, har sist uke vært flat til negativ. Både Norge og Verden ligger nå på mellom 0% og 1%. Vår portefølje ligger rundt 0%. Det skyldes primært svak utvikling i x-fondene og fond y. Dollaren har også falt (8,47). Det er vanskelig å finne klare retninger i markedet (bransje/geografi) og blant fondskandidatene. Gull/edelmetaller har gått bra over tid, men er volatilt. -Og et typisk svar i et uklart marked. Jeg tror vi er tjent med å avvente, og være oppmerksom på å unngå de brå fallene. Jeg tror markedet blir tryggere på de innledende problemstillinger etter noe tid, og at sannsynligheten for oppgang øker.

Markeder i støtet er edelmetaller, Brasil, teknologi. Europa sliter fortsatt, noe også biotech/helse, Asia og Øst-Europa gjør.

Ellers fikk jeg en hyggelig tilbakemelding fra Skatt Øst ang. mulig fradragsføring for rådgivningskostnader nettopp (12.jan.):

“Slik det fremstilles er det gitt råd til et konkret produkt som kunden kjøper. Utgifter til rådgivningen vil da være knyttet til det konkrete produktet og således utgift til inntekts ervervelse sålenge hensikten med kjøpet er at produktet i utgangspunktet kan generere skattepliktig inntekt. Utgiften aktiveres i kostprisen.

Mvh

Reidar Schei

Selskapsbeskatning Skatt øst”

Jeg tolker det slik at svaret åpner for – i selvangivelsen – å kunne trekke fra kostnadene dere har ovenfor meg. Med “kostpris” må det menes den gevinst/avkasting dere beskattes for ved uttak fra kontoen. Altså ikke årlig kostnadsføring, men ved år med uttak. Anbefaler å ta vare på faktura, og ser ikke minst fram til at noen av oss prøver saken. Interessant med innspill fra dere på saken!

Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.