Krona ser ut til å ha stabilisert seg, men fondskursene har så langt ikke svingt seg opp. Forrige uke fikk vi i tillegg en eskalering i “kranglingen” mellom Nord-Korea og USA som sendte frykt-indikatoren (VIX) opp til høyeste nivå siden valget av Trump. Uro slår negativt ut på kursene, og vi fikk et ukesfall på ca 1% og er nå på 4,7% hiå. Til info er vår renteportefølje nå på 5,4% hiå.

Øst-Europa og Norge har de siste ukene vært våre beste markeder. Teknologi, Sverige og Europa de svakeste. Teknologi til tross for at Nasdaq (tech-børs/indeks New York) er nær toppnivå. I den forbindelse nevnes at søster-indeksen S&P 500 også er nær toppen (-1%) og kan vise til hele 61 dager uten større kursutslag enn +/-1%.
Spennende case nå er hvorvidt Russland har nådd bunn og er på vei opp, om Kina/Hong Kong fortsetter som en ledestjerne i Asia, om Polen, Ungarn og Tyrkia fortsetter den sterke utviklingen – og hvor lenge det amerikanske markedet kan sveve på rekordhøye nivåer.

Ellers ser vi at markedsføringen av Aksjesparekonto (se lenke) intensiveres. Dette er en kontotype nokså lik vår Investeringskonto Zero (privat) og Aksje- og fondskonto (bedrift), og et meget godt – og nytt – produkt for de som trenger nettopp dette. For oss mener jeg at vi er bedre tjent med de kontotyper vi bruker i dag. Fordeler med Aksjesparekonto i forhold til de andre nevnte er først og fremst at investor  i en overgangsperiode kan flytte eksisterende aksjer og aksjefond over til kontoen uten at det utløser skatt (etter flytting kan investor videre kjøpe, selg, bytte – som vi gjør i dag – med utsatt beskatning til pengene tas ut av konto) og at det det gis fradrag for skjermingsrente (gjelder også Aksje- og fondskonto). Ulemper er bla høyere beskatning (29,7%) enn Investeringkonto Zero (24%) og at den kun omfatter aksjer og aksjefond (ikke rentefond). Kontakt meg gjerne ved spørsmål rundt produktet!

Bookmark and Share

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.