Det går opp – det går ned. Børsene sliter med å finne retningen. Det er relativt nyhetsfattig nå – mellomvalget er over, man avventer ytterligere samtaler mellom USA og Kina, Brexit/UK påvirker Europa – Italia noe mindre nå, oljeprisen falt de siste dagene betydelig. Mye er uavklart. Men bedriftene leverer, stort sett over forventningene for 3.kv. i USA. Renten (US) har falt, noe som normalt er positivt, men da faller kursene på bankene….. I det store og hele krusninger, økonomien i lokomotivet USA er fortsatt god, men markedet er usikkert. Er korreksjonen over, hvorfor skal kursene videre opp, vil Kina reise seg, hvordan påvirker den nye kongressen Trumps politikk…? 


Helse har vært en vinner over lengre tid. Og holder oss oppe. Fond med store tech selskaper leverer ala globale indekser, vårt tech-fond har mindre selskaper i porteføljen og er mer utsatt for usikkerheten. Det “blafrer” opp og ned daglig, tydelig i villrede. Ca 35% av investeringene i fondet er utenfor USA, og særlig i Kina er usikkerheten stor. Samtidig er US-techindustri relativt tett samarbeidende med Kina. Vi kan håpe møtet mellom Trump og Jinpeng kan skape en tryggere kurs, og at Trump fortsetter trenden med å gå tøft ut for deretter å roe ned når det kommer til handling… Jeg vurderer DNB Teknologi som erstatning for BlackR Gl Tech. 


Ellers leser dere kanskje om at skattesatsen på den type fondskonto vi har i Nordnet stiger etter nyttår, og at det derfor kan være aktuelt å bytte kontotype til aksjesparekonto. Anbefaler dere å lese artikkel på Hegnar.no. Lenke. Alle eier kontoen sin selv og er i ulik situasjon mht opparbeidet gevinst/tap. Jeg har gjort beregninger for egen del, og tror så langt at jeg forblir på nåværende konto. Tross høyere skatt ved senere realisering av opparbeidet gevinst (fra 23% i 2018 til ca 31,5% fom 2019). Dette fordi størrelsen på utsatt skatt (opparbeidet gevinst) er så stor at jeg ved realisering vil måtte selge ut en betydelig andel for skattebetaling. Dersom dette beløpet forblir på konto, tror jeg det vil gi en videre avkastning som overstiger negativ differanse i skattekravet. Også for de som ikke har en betydelig opparbeidet gevinst, kan fleksibiliteten i Investeringskonto Zero (en fondskonto) tilsi denne fremfor aksjesparekonto. Ta gjerne kontakt.

Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.