Ja, da er høstens viktigste og mest spennende “match” over! -Fra den mest utskjelte post kom vinneren inn, og sjokkerte de fleste. Tross protester og gjentagelse av et par kontroversielle planlagte tiltak, virker det som om Trump er på vei inn i rollen og systemet. -Kanskje blir han “temmet” – kanskje vil han friske opp?? Verden synes i alle fall å ha akseptert situasjonen.

Hvordan reagerte finansmarkedene? Ble det – som spådd – 5-10% ned? Nei. For Wall Street og børsene ble det faktisk en opptur. For enkelte bransjer en solid en – som biotech/helse, som fryktet Clinton, for forsvar – som ser økt omsetning, for finans – som ser økt inflasjon og renter. USD og EURO har styrket seg. Dow Jones setter ny rekord. Og verdensindeksen spratt plutselig opp 4-5% på en uke (i NOK). På den motsatte gren satt særlig Latin-Amerika der den mexikanske pesoen falt 13%. India, Kina og fremvoksende økonomier har generelt falt, også her delvis grunnet valuta. Gull har også falt betydelig. -Er behovet for sikring er lavere?

For oss har det gått tålig bra. +1% siden forrige tirsdag. ………. Markedene ser nå ut til å normalisere seg. Ingen endringer denne uka. Vi balanserer videre…

beijing

Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.