fbpx
Som tidligere beskrevet har det vært en utfordring å tilpasse porteføljen til de nye trendene i markedet fra januar 2017. Nå føler jeg at vi begynner å nærme oss en tidsriktig portefølje – tilpasset nye strøminger i markedet i forhold til i 2016. Dette gjelder både i Norge og globalt.
I Norge er vi nå over på verdiorienterte fond som retter seg mot hhv SMB og middels store/store bedrifter. Dette gir en mer nøytral bransjeeksponering og rask tilpasning. Vekst/SMB-fondene fortsetter å lagge i det norske markedet. Globalt er teknologi fortsatt i skuddet. Helse/bio har jeg ikke våget meg inn på – etter mange skuffelser – men dette er av årets vinnere. Oppgangen har imidlertid vært så brå, at det nå kan stilles spørsmål ved prisingen. Av geografiske segmenter er Asia og Europa nå implementert, Norden-fondet går bra og vår overvekt i BRIC synes rett. Fordelen med et BRIC/emerging markets-fond er at forvalteren skal se hvor (Brasil, Russland, India, China) veksten kommer – og ikke vi. Pt er India og China i skuddet, Brasil halter og Russland er ute. Øst-Europa-fondet – sammen med Norge – er de som sliter. Kortsiktig har kraftig fall i oljeprisen har bidratt til dette. Troen er fortsatt tilstede da fondet skiller seg klart ut blant de andre Øst-Europa-fondene.
De ivrige av dere har sikkert sett at større verdier har vært borte fra porteføljen de siste dagene. Dette skyldes at Nordnet har lagt om sin byttefunksjon og i praksis innført 1-2 dager opphold mellom salg og kjøp. Dette for å kjøpe et mer korrekt volum enn tidligere da man ved lik salg/kjøpsdato ikke visse salgsbeløpet i forhold til beløpet det skulle kjøpes for. Kursen på kjøpt fond kan da i større grad avvike fra kurs på beslutningstidspunkt. Det er i utg.p. ikke bra, og gir større risiko på kjøpskurs. Når det gjelder renter på overførte penger, er dette uansett ikke å forvente da det tar dager før solgte fond utbetales. Planen er at bortfall av “synlige” penger skal opphøre når den nye byttefunksjonen er i ordentlig drift. Og pengene verken er eller har vært, borte.
Valg i Nederland og rentemøte både i USA (ventes +0,25%) og Norge er noen av mange viktige hendelser inneværende uke. Og ellers er det nett-overføring fra Nordnet Live fram til kl. 20.00 i kveld. Mye interessant! (www.nordnet.no)

Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.