-En uke der enkelte får minner om Lehman Brothers og finanskrisen, mens andre spør om vi ikke er i et bunnområde – i det minste for en stund. Ukens fire første dager forløp med frykt for det “vanlige” – oljepris, verdensøkonomien og Kina, trykket lettet noe på fredag. Frykt for krise i europeiske banker forsterket uroen i uken. I dag, mandag, opplever forøvrig Japan en av sine sterkeste børsdager på år da børsen stiger over 7%.

Vår portefølje falt 4% sist uke, svakere enn verdensindeksen (-2%) men sterkere enn Norge (-7%). Hittil i år ligger vi på -15%, mens nevnte ligger på -13%. Gull er en vinner i år, også siste uke. Også Baltikum og Thailand/Indonesia klarte seg bra siste uke. Det gjorde ikke Japan, Korea, India, Norge og Europa med fall i området 7-9%.

Turbulensen egner seg ikke til nedsalg, men tilpasningsmuligheter kan dukke opp. Jeg har i dag solgt x da en mulighet i y dukket opp etter et fall på 9% siste  uke.  Dagens oppgang på 2-3% i de fleste markeder gir håp, men kanskje bør vi heller se på det som en brytning mellom optimisme og pessimisme. -En fremgang etter at de fleste så ut til å ha blitt pessimister sist uke.

Ellers har jeg begynt å se litt på enkeltaksjer. Kanskje kan det være forvaltningsmessige synergier verdt å ta med seg?

Tenk på noe hyggelig…!

MarketRally-650x360-255x141 MW-EF329_wrong__20160210153639_MD

 

Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.