Tall fra norsk økonomi i begynnelsen av uka bidro til at den lenge ventede styrkingen av NOK kom.

Nå ligger USDNOK på 8,22. DNB venter langsiktig styrking av kronen, men på en mnd. sikt er anslaget 8,43 – dvs det antas at USD kommer tilbake. Oljeprisen har også vært sterk siste uke og ligger nå på $78, hvilket også har vært til fordel NOK.


I mange fremvoksende økonomier har det vært tungt i lengre tid. Svekket valuta og en handelsuro som går ut over land i en svakere økonomisk stilling. Børskursene i disse landene har falt betydelig. Nå ser det likevel ut til å være en lysning hos noen – Kina styrker innenlandsk investering og USA er villige til å snakke med dem, Latin-Amerika kan være i bunnen av nedgangen og ikke minst Tyrkia – etter et fall på rundt 50% hiå – viser tendenser. Det sier litt om den øk. krisen i Tyrkia når renten nå settes opp til 24% og inflasjonen ligger på 18%. Men rentehoppet styrket den tyrkiske lira, og markedet reagerte positivt. Ellers legger vi merke til at den vietnamesiske økonomien holder seg godt oppe tross utfordringene særlig i Asia/Kina. Vi har hatt en lite heldig reise der i vår, men nå ser markedet ut til å holde en behersket, men god kurs opp. Nå kommer de også med bilproduksjon – VinFast…


Men det oppleves likevel tryggere for meg som investor å følge de fortsatt sterke strømningene i den amerikanske økonomien. Tech har de siste dagene kommet tilbake etter en dipp, helse holder seg fortsatt oppe. Dette vurdert i USD. Siden USD har falt 2% mot NOK siste uke, falt også vår portefølje (-1,1%).

Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.