fbpx
-Erfaring tilsier at en kapitalforvalter bør være kynisk, følelsesløs og gå for de små gevinstene….Kanskje derfor det er så vanskelig?
Nå ser der likevel ut til at en mer avventende og langsiktig fondsseleksjon har ført frem. Ny “All-time-high” ble satt mandag 12. 17 mnd. etter forrige toppnotering – 20. juli 2015. Etter en meget tung start på året er dette gledelig (25% opp siden 10.feb.). Men, det viser også behovet for tålmodighet for investor – 17 mnd. uten avkastning for de som evnt kom inn den dagen. Det diskuteres hvor lang tidshorisont man bør ha i aksjemarkedet, vårt eksempel viser at to år er et minimum. De fleste sier mer. Håpet er at aktiv forvaltning reduserer horisonten noe.
Dette betyr også at vi er opp 6% siden sist kvartalsslutt og 9% hiå. Oslo Børs har reist i fra oss grunnet økt oljepris siste 1-2 uker, verdensindeksen har vi fortsatt god avstand til. Men det typiske de siste måneder er at indeksene har gått i været, mens de aktivt forvaltede fondene henger. -Dette er vanlig i bråe oppganger. For vår del har dette medført at våre fond har blitt tildels kraftig hengende etter indeks. Med unntak av vårt n-fond, er også våre internasjonale fond typisk k-fond. -Men her har vi truffet godt med det geografiske nedslagsfelt – og forvalteren. Feks har vårt l-fond sist uke gått 8%.
En tanke er å bytte ut x,y,z -fondene. Jeg tror imidlertid at oljeprisen – som i stor grad styrer den norske indeksen, kan ha nådd en midlertidig topp. Dette avventes derfor inntil videre. Selges fond som har gått hhv 8%, 5% og 3% sist uke? Neppe.
Se forøvrig illustrasjonen under. Merk at “Reality” viser et langt mer positivt bilde enn den reelle virkeligheten. Og at vi derfor skal være fornøyd med å ligne “Reality” så godt som vi faktisk gjør.

Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.