MW-EF329_wrong__20160210153639_MD

MarketRally-650x360-255x141

Etter god oppgang siden slutten av juni reagerte det amerikanske markedet betydelig ned fredag. Antagelser om rentehevning 21. sept., samt fall i oljeprisen var det som skulle til for å velte et kanskje overmodent marked. Resten av verden fulgte med i dragsuget og særlig fredagstallene worldwide var svake (ca -2%). Også mandag var en svak dag i Asia og Europa, før USA på nytt steg opp av “asken” med gode tall mandag kveld. I dag, tirsdag, har vi en mer normal børsdag. Rentefrykten er igjen nedgradert, og med en sannsynlighet på 20% er man langt unna det som normalt skal til – 50% – for en rentehevning.

Ellers tror ABG Sundal Collier at aksjer vil fortsette å stige til vi plutselig får en større korreksjon (-hvor ellers skal penger plasseres?). USA melder om at aksjer ofte går svakt i tider der FED begynner å sette opp renten. Og risikoen i Kina og Asia anses som moderat, og lavere enn for noen måneder siden.
Vi ser ikke for mye på spådommer og konstanterer at portefølja fortsatte opp. Vi er i positivt lende hiå, og på nivå med Oslo Børs (ca 1%). Pt er vi rundt 3,5% foran verdensindeksen, vår viktigste referanse. Det er bra! Våre norske fond går bra, helse synes å være på gang igjen, mens vårt nye x-fond har fått en middels start. Ingen planlagte endringer i et noe usikkert marked.

Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.