En lite hendelsesrik uke i markedene, tross fremleggelse av statsbudsjett i Norge. Vår portefølje holdt seg på 8,0% tross en global nedgang på 0,8%. Nedgangen skyldtes i hovedsak svekkelse av USD på over 1% (nedgangen fortsetter i dag, pt 7,86)), mens euroen falt mer marginalt (pt 9,33). USD hadde i morges falt ca 8% hittil i år, mens euroen ditto hadde styrket seg 3%. En viktig forklaring på at Oslo Børs nå er opp 15% hiå, klart over verdensindeksen.

Nå går det godt i norsk økonomi, men Norge er likevel ikke eneste land det er bra å investere i. Stor andel av investeringene i Norge er mer risikabelt grunnet den historisk høyere risikoen på Oslo Børs (lite marked), deler av oppsiden kan være tatt ut, og ikke minst er det en rekke land i særlig Asia og Øst-Europa med større markedsvekst (hiå) i lokal valuta. Jeg tror heller at forventninger om fortsatt NOK-styrking er det beste argumentet for en bra andel i Oslo.

Ellers ikke endringer i vekstutsiktene for de globale aksjemarkedene fremover. Vår lokale Danske Bank-synser Christian Lie tror på en vekst i str.orden 8-12% det neste året, igjen i lokal valuta.

Jeg ser forbedringsmuligheter i våre norske og nordiske fond, og kommer til å gjøre bytter der med det første. Kina har lenge vært en favoritt i porteføljen, med Norge og Europa som “runner-ups”. Øst-Europa, Norden og Baltikum har slitt den siste måneden.

God helg! 😀 Ellers er regionen i norges-toppen i idrett om dagen – Storhamar hockey, Storhamar håndball, Elverum håndball, Ham-Kam – og snart kommer Hamar Skiklubb…!

Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.