fbpx

Da kom det som normalt skjer 1-2 ggr i året – en korreksjon i aksjemarkedet. På den ene siden ikke uventet – høy prising i særlig tech, US, handelskrig, og en US 10-års statsobligasjonsrente til høyder som stresser aksjekursene. På den annen side går fortsatt den amerikanske økonomien på høygear og kanskje er den i stand til å ta opp i seg/assimilere høyere rentekost, alt. obligasjoner som en alternativ investeringsklasse. For rentefrykten er ikke minst farten på rentestigningen viktig. 


Svingninger i kursene hører aksjer til. For egen del tåler jeg 5% ned, jeg håper også det gjelder deg. Som tidligere nevnt en forutsetning for å nå avkastning utover 5-6%/år. Vi har vært “heldige” som har halve porteføljen i DNB Health Care, som har holdt seg meget bra den siste tiden. Vår teknologi-eksponering har vært krevende, og det er dette markedet som har falt 10-12% den siste uken. Vårt fond har moderat risiko til tech å være. Jeg mener det vil være galt å selge seg ut nå. Da har man i så fall begitt seg på et løp som man ikke fullfører. Ellers har vi typiske positive børser i dag, fredag, og framtidige Nasdaq-kurser ligger på +1,3% pt. Oslo – som også har falt mye (hadde sin verste dag på 2 år i går) – er derimot et unntak og svakt negativ. 


Asia er årets store aksjetaper. Shanghai-børsen nådde onsdag sitt laveste nivå på 4 år. Antatt tapende part i handelskrigen og en kinesisk økonomi som ser ut til å slite. Myndighetene stimulerer – som før, men kursene faller. Shanghai er ned ca 20% i år. Et lyspunkt i går, som da snudde Asia-børsene var at Kina kunne rapportere om en rekordhøy eksport til USA. En av grunnene til at jeg har vansker med å se for meg et globalt “korrelert” aksjefall er nettopp at markeder som Kina har falt mye allerede, klart i en annen situasjon enn US tech som før fallet var opp 20% hiå. Vi registrerer også at Vietnam har solid vekst i økonomien. 


Særs viktig indikator for børsutviklingen fremover blir den amerikanske inflasjonen. Den styrer behov og takt på rente-våpenet. Denne kom positivt ut nylig. Dette er en av flere faktorer som gjør at jeg tror vi en nær en lokal bunn for denne gang. 


Det er ikke bare i aksjemarkedet det tærer på:

Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.