Børsåret 2016 fortsatte sist uke som det startet – ned. Lav oljepris og usikkerhet rundt kinesisk økonomi er sentrale årsaker til den negative stemningen. Forhåpentligvis er det verste fallet unnagjort med svakt positive børser fre 8. og i dag ti. 12. Fallet minner mye om fall i august og september 2015.

Fallet har i mindre grad uroet meg. Det ene er at portefølja nå er mer solid – i bedre stand til å tåle “sjokk” som dette, det andre er at verdens selskaper er i bra økonomisk stand og bør ha evne til å stå i mot. Ved siden av psykologi, dreier dette seg mye om råvarepriser, valuta og pengepolitikk. Her er trusselen mer reell.
Vår portefølje har falt ca 5%, Oslo Børs ca 9% og verden ca. 5%. Mye, men ikke dramatisk. Vårt nye nordiske eiendomsfond har overprestert, mens våre snaue 10% i Norge har bidratt negativt. Ser vi 3 mnd. tilbake (vedlegg), ser vi at vi har en meravkastning vrs Oslo Børs på hele 14%. Også verdensindeksen er slått – med 3% (i NOK). Vi er i en god trend – og har i minne fjorårets 12% avkastning. -Samt ca 30% over de siste to år (vedlegg).
Ellers har Investeringskonto Zeros skattefordel (25% skatt på gevinst) gitt oppmerksomhet de siste dager – og befestet verdien av unit link som investeringform!
Vi satser på stigende kurser og en god uke! – Apropos – et gunstig kjøpstidspunkt….?
Skjermbilde 2016-01-12 14.00.55 Skjermbilde 2016-01-12 15.06.41

 

 

Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.