-Tør vi håpe at det har snudd? Liten tvil om at det har vært krevende siden porteføljens toppnotering 22. mars. Ikke nok med at porteføljens tyngdepunkt biotech/helse har korrigert ned, like tungt har det vært at NOK den siste måned har styrket seg betydelig mot alle relevante sammenlignbare valutaer. Styrker krona seg faller den valuta vi er investert i. USD – vår hovedvaluta – er svekket 7% sist måned. Dette påvirker kursutviklingen direkte. Fondenes trendutvikling er til en viss grad trendbasert og noe forutsigbar, valutaen er mer krevende.

Men, vi gir ikke opp! Verken kronestyrkelse eller fondskorreksjoner vil fortsette til evig tid. Biotech (iShare Nasdaq Biotech) nådde et bunnpunkt tirsdag og har siden da steget 4% og er innenfor trendkanalen igjen. Det beroliger. Krona nådde et lokalt toppunkt etter Norges Banks møte torsdag (7,32) men har etter det svekket seg noe igjen og noteres pt til 7,54. Gitt lav forutsigbarhet og brå endringer i valuta baserer jeg meg her i stor grad til andre informasjonskilder, her DNB som tror at USD gjennom sommeren/høsten igjen skal over 8 kr.

Ca 20% av porteføljen har sist uke blitt byttet fra USD (valuta og underprestasjon fond) og Japan (markedsfall) – til Norden (balansering av risiko), olje (Russland), et alternativt helsefond og en mulighet (teknologi). Pt ca +5% hittil i år – derav ca 2% bare i dag! (dobbeltklikk for større bilde: Utvikling USD)

USD_D

Bookmark and Share

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.