Det settes rekorder om dagen – Oslo Børs er på høyeste niva noengang, Nasdaq det samme. Boligmarkedet i Oslo vet vi er på rekordhøyt nivå, og jammen er ikke det norske hyttemarkedet også på sitt høyeste nivå. At også vi er der, godt hjulpet av rekordhøye USD og EURO, hører med.
Da er egentlig det viktigste sagt for denne uka. Jeg kan likevel ikke unngå å trekke fram verdens for tiden mest omtalte person, Donald Trump, som ved siden av stadig nye påfunn, er en fanebærer for den nye politiske trenden; populismen. I USA har han fyrt opp markedene med en resulterende 10% stigning det siste halve året. Spørsmålet er om populistene står for en mer ustabil politikk som også vil få følger for økonomi og børser. Kan vi vente ytterligere svingninger i markedene framover, dvs enda mer krevende farvann?
Et utslag allerede? På mandag steg vårt Korea-fond hele 4,58%. Det er det mest spektakulære utslaget jeg kan huske vi har hatt i porteføljen. Ellers har de som har vært med de siste 12 mnd nå snaue 30% avkastning, mens de som har vært med de siste tre år har 69% oppgang (-og det er kun meg..). 

Bookmark and Share

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.