-Håper året har startet bra for deg! Vår portefølje har hatt en middels start på året, ned 0,1% så langt. Vinnere hittil er gull, Latin-Amerika, biotech, technologi og Asia. Dvs delvis fjorårsvinnere (gull, Brasil), delvis ustabile utfordrere som biotech, og delvis langevarige gode bransjer som teknologi. I den forbindelse kan nevnes at både Nasdaq (tech-børsen) og S&P 500 har satt all-time-high i år. Tapere så lagt er Norden, Europa, fisk og eiendom. Alle segmenter med en god avslutning på 2016. Trump-impulsene ser ut til å fortsette å stimulere USA og dermed verdensindeksen.
Av våre fond har fond a vært det eneste som har prestert (2,0%). Fondene b og c har vært direkte svake med 1-2,5% nedgang. Disse fondene var av fjorårets vinnere. Årsaken ligger trolig bla i at fisk har falt betydelig på Oslo Børs i år. I tillegg har oljeprisen vært volatil, og med et brått fall nylig. Krona har svekket seg de siste dagene. -Bra for våre utenlandske investeringer, et svakt signal for norske fond (som pt utgjør x % av porteføljen).
Det noteres at markedet tror at norske boligpriser generelt skal opp 5% gjennom 2017. Veksten i Oslo spås til 15%. Bedre enn aksjer? Historikk taler til aksjers fordel, i tillegg er inngangsbarrierer, transaksjonskost, likviditet og arbeidsbelastning en annen.

Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.