+5% for 2 uker siden, +2% forrige uke hjelper på humøret! Jeg har nok generelt lett for å være optimistisk, men var det helt klart for et par uker siden også. Enkelte har derfor fått en god inngang på pengene sine.

Det er andre markeder enn de som avsluttet fjoråret som har tatt styringen i år. Dette ble kanskje erkjent litt sent. Dette er Thailand/Indonesia, det er fisk, og ikke minst gull (opp 20-30% hiå). Sistnevnte forklarer forøvrig det uvante og vanskelig markedet i år – gull går opp når alt annet går ned.

Jeg har de siste 2-3 uker hatt positiv erfaring med enkeltaksjer. Dette har kanskje gjort meg noe mer offensiv mtp fond. Jeg har også “forstått” at handel i NOK-nominert fond er en god ide da disse ikke genererer valuta/spread-kost, og muliggjør større bytteaktivitet. Det er mange gode NOK-fond, inkludert fond fra norske forvaltere/evnt. relaterte i andre markeder enn det norske/nordiske. Feks Parvest Russland (handles gjennom Alfred Berg, i NOK).

Porteføljen har hittil i år tilnærmet fulgt verdensindeks, en utfordring i seg selv i fallende markeder. Vi er marginalt etter Oslo Børs (i år, siste 2 år 20% foran). Nå øker vi “bettene” noe, og helomvender porteføljen. Alle nåværende fond selges, og inn kommer trøndske aksjer, Russland, Indonesia, Latin-Amerika og teknologi.

Skjermbilde 2016-03-01 14.45.55

Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.