janet-yellen
-Er det verste unnagjort? Jeg tror det! Flere gode signaler i løpet av uken: Biotech – som var av de første som falt – viser god oppgang, markedet står godt imot den usikkerheten denne ukes rentemøte i FED medfører, markedssvingningene har avtatt de siste 2-3 uker og trenden er svakt opp, fryktindikatoren VIX faller, flukt-aktivaklassene gull og obligasjoner fortsetter å falle….
Vår relative prestasjon fortsetter den gode trenden mot markedene. Med 10% hiå, er vi 5% foran verdensindeksen og hele 10% foran Oslo Børs. Går vi ett år tilbake, er vi 2% foran verden og hele 29% foran Oslo Børs. Dollaren har bidratt til oppgang lenge, men har den siste måned falt. En økt FED-rente ventes å påvirke USD-kursen positivt, kanskje vil selskapskursene oppleve en kortsiktig nedgang.
Det er viktig at vi klarer å holde nivået også i tyngre markeder. Dette er en utfordring med den relativt spisse profilen vi har. Normalt tilsier dette bedre resultater enn snittet i gode markeder, og ditto dårligere i svake markeder.
Siden jeg nå tror på oppgang, og at denne ledes an i USA og Europa, har jeg tatt inn en større andel biotech, redusert antall fond i helse (men ikke volum), og solgt Pakistan til fordel Norden og Korea. Korea er et geografisk unntak grunnet sterk forvalter.

Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.