-Slik har det vært og slik vil det trolig forbli…Dette betyr større volatilitet (variasjon) i kurser og utvikling, og dermed høyere risiko. Dette skal investor normalt få betalt for i form av høyere avkastning, og vi skal ikke klage på utviklingen på Wall Street så lenge Trump har sittet i embetet. Men det er grunn til å stille spørsmål om de tiltakene han kommer med er de beste for børsene på sikt. Tollbarrierer er definitivt ikke det.

Vi skal være fornøyde med fortsatt framgang. I absolutte verdier (-0,9% hiå) og relativt til verdensindeks (-3,5% hiå). Det er ekstra krevende å slå indeks i urolige tider. Kina og teknologi har bidratt mest, og synes å være de tunge driverne nå. Frontier markets holder også stand. Tross en viss gjenvinning siste uke sliter India og enkelte andre land i sør-øst Asia (mens andre igjen går meget bra), samt edelmetaller.

En balansert renteøkning synes å bli årets utfordring for FED, og det ventes ytterligere fire renteøkninger i år. Stiger inflasjonen for brått, blir det aksjestopp. Ditto lavere takt kan gi kortsiktig høye aksjekurser. Krona har styrket seg hhv ca 3% og 5% mot hhv euro og USD, og har dratt ned verdensindeksen (som i lokal valuta er rundt 0%). Det forventes stabil valuta den kommende måneden.

Birken neste! Vi har alle vår agenda! Også Putin. 

Bookmark and Share

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.