fbpx

Da er sommeren på hell og aktiviteten også her på vei opp. Det har uteblitt et par ukesrapporter nå i juli. Men om rapporten har vært nede, har jeg fortsatt gjort det jeg kan for pengene dine.

Den viktigste faktoren for vår portefølje i sommer har vært valutaendringer. Konkret har USD falt fra 8,55 21. juni til dagens nivå på 7,95, 7%. Euroen har falt fra 9,58 til dagens 9,33, rundt 2,5%. Med rundt 90% av portefølja i andre valuta enn NOK har dette klart påvirket avkastningen. Pr i dag ligger vi på 6,0% hia, en nedgang på 2,5% fra toppunktet 11. juni, noe jeg er rimelig godt fornøyd med – valuta hensyntatt. Ser vi på avkastningen gjennom 2017 ser vi et betydelig skift i avkastning avhengig av om investeringene er gjort i Norge eller internasjonalt – se oppdatert oppstilling her (pengeraad.no).
Ser vi større på det er det euroen som har styrket seg på bekostning av USD. Endringene ser nå ut til å ha stabilisert seg – både NOK/EURO, NOK/USD og USD/EURO, og jeg tror heller av vi får en motsatt reaksjon enn ytterligere fall. Ytterligere NOK-styrking er derfor ikke grunnlag for evnt. fondsbytter nå.
Norge, Kina og Øst-Europa har vært bra markeder den siste måneden, mens Sverige, framvoksende økonomier og teknologi har vært svake. -De to siste da grunnet valuta. Fondene i lokal valuta har generelt vært bra. Nye rekordnoteringer på såvel Dow Jones som Oslo Børs.
Vi gjør likevel et bytte nå. Tar ut x til fordel for et n-fond med en særs sterk historie.
Vedlagt er et artig minne fra vår biltur langs Norges vakre og ville kyst – en Bentley som tydeligvis var fan av Google…

Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.