Undertegnede har vært involvert i idrett i 40 år – både som idrettsleder og utøver. Gjennom disse årene har jeg opparbeidet mye kunnskap om idrett, og ser at Pensjon & Pengeråd kan være en god portal for rådgivning innen idrett. Jeg deler tilbudet i to: Direkte sportslig aktivitet og Administrative tjenester.

.

Sportslige tjenester:

Jeg tilbyr mine tjenester som trener eller sportslig støtteapparat. Jeg har primært erfaring innen langrenn, men også god kunnskap om løping. Jeg er trener 2 innen langrenn, og er nå sportslig leder i Hamar Skiklubb og i styringsgruppa for SkiTeam Hedmarken. Jeg kan tilby skismøre-kurs og skiteknikk-kurs. Av sportslig meritter har jeg vunnet Birkebeiner-rennet (1988), 8.pr. i Vasaloppet (1989), 8.pr. NM 50 km (1986) og 2.pr. NM stafett (1989), samt løpt halvmaraton på 1.08.50 og 800m på 1.58.9.

.

Administrative tjenester:

Jeg ser at den frivillige idretten stadig opplever utfordringer med å fylle verv innen ledelse og økonomi/administrasjon.  Det kan være mange årsaker til dette, men generelt økte krav til idretten – og vervet – fra krets, forbund, myndigheter, utøvere, foreldre/foresatte, samarbeidspartnere, mm. gjør at tid og kompetanse er kritiske faktorer ift å ta på seg oppgaver. I tillegg er kravene på andre fronter – jobb, familie, andre aktiviteter -og ikke minst egentid – stadig tiltakende. Dette gjør at mange må prioritere – og idretten blir lidende. Dette fører til at den dugnadsbaserte idrettsadministrasjonen i Norge i økende grad må erstattes av ansatte eller innleide personer.

Administrative ressurser MÅ klubbene ha for å tilrettelegge for at den sportslig relaterte dugnaden i form av trenerverv og lignende, samt tradisjonell dugnad i form av arrangement, oppdrag, loddsalg, mv., skal bestå. Jmf Ottestad ILs erkjennelse av dette ved å ansette daglig- og sportslig leder nylig.

Ved innleie av timesbasert, delbrøkstilling eller oppgavebasert arbeidskraft kan også de middels- til små idrettslagene opprettholde – og utvikle – sin aktivitet. Og et mål må jo alltid være at kostnaden til dette skal dekkes av økte inntekter enten i form av samarbeidsavtaler, dugnader, arrangement, bedre utnyttelse av støtteordninger, mm. Og i tillegg får man mer fornøyde medlemmer ved at de i større grad kan legge sin innsats i det som er moro – sportslig aktivitet. Videre skaper dette bedre miljø og mer varige forhold til idrettslaget.

Den tilbudte tjenesten er personavhengig. Følgende stiller derfor som referanse for meg: Ingrid Robøle, leder i Hamar Skiklubb, Kristian Skjeseth, daglig leder i FIK Orion, samt Torfinn Kriglebotn, styreleder i Ottestad IL. Kontaktdata fås ved forespørsel.

Eksempel på noen av de oppgaver et idrettslag står ovenfor:

 • Daglig drift – kommunikasjon, tilrettelegge, besvare div. kontakter, med mer.
 • Arrangement – egne og administrere deltagelse i andre arrangement
 • Styrearbeid og ledelse, inkludert referater/protokoller og oppfølging
 • Prosjekter (for eksempel rulleskibane, doping, jenteidrett, rekruttering, toppidrett, klubbutvikling, klubbsamarbeid)
 • Regnskap/økonomi/likviditet
 • Representere i utvalg, arbeidsgrupper, ol
 • Treninger og trenere
 • Hjemmeside/data/arkiv
 • Betalingsformidling/bank
 • Kontingenter
 • KlubbAdmin/SportsAdmin/ Idrettsregistrering /Min Idrett
 • Samlinger/treninger – tilrettelegge
 • Anlegg – drift, vedlikehold, investeringer
 • Inntektsbringende tiltak – dugnader, sponsorer, støtteordninger, utleie av anlegg

Bookmark and Share

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.