fbpx
-Det er ikke noe mål å vise avkasting og utvikling hver uke. Ift det er vi enige om at vi har en langsiktighet i forvaltningen der vi må regne med noe kortsiktig variasjon for god avkastning over tid. Det som gjør at jeg likevel velger å vise fram kurven nå er en viss frustrasjon over hvor vanskelig det er å finne stabile holdepunkter i forvaltingen. Det blå området er vår portefølje, den tynne streken er Oslo Børs hiå.
I ettertid ser man dog hvem som har vært årets vinnere. Det er India, Brasil og biotech. Av erfaring er det likevel ikke der man tør å legge for mange egg. Teknologi, Latin-Amerika, helse, Asia og Europa er mer solide spillere, og blant de “nest beste” i år. Her skulle vi i større grad ha vært. Vi har blitt hengende i norsk fisk og SMB for lenge, samt en stund i Russland, og det har gjort at vi har kommet noe bakpå. Valutaen har også trukket noe ned siden nyttår, tross opptur de siste ukene.
Vi gjør endringer. Dette har du som kunde fått informasjon om.
Wall Street fortsetter med nye rekorder. Enkelte er likevel redd at vi nå er nær en terskel for tilliten til Trumps lovnader i forhold til gjennomføringsevnen. Kommende ukes rentemøte forventes å gi økte renter, på kort sikt uheldig for markedene.
Ellers leste jeg en vurdering av markedene for 2017: Europa og Asia overvektes, Norge, EM og US nøytralvektes, mens Japan undervektes. Ikke usannsynlig.

Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.