fbpx
En noe svakere uke, våre mer opportunistiske norske fond falt klart mer enn indeks, samt at fond a fortsetter sin svakt fallende trend i år. Også vår offensive nyvinnng innen bransje x fikk en svak start. Samlet ned 1,4%, og vi ligger nå på hiå 0,2%. Greit nok, vi ligger fortsatt midt mellom Norge ((2,6%) og Verden (-1,8%). Men vi sliter med de stabile treffene som særlig preget høsten 2016.
I Norge har vi derfor dreiet mer mot indeksnære fond som fond b, Norden er tatt inn da regionen ser ut til å ha kommet på sporet igjen. Norge presterer, og vi ønsker derfor å være her. -Ikke minst av valutamessige årsaker. For land a er vi fortsatt tålmodige, og ser at n-fondet (som har gått meget bra) fortsatt har mye investeringer i land a.
Valuta har vært viktig i år. Krona har generelt styrket seg betraktelig – 4% mot USD og 2,5% mot Euro. Dette er hovedårsaken til at europeiske og globale fond har prestert svakt. Jeg observerte en forklaring : Veksten globalt har tatt seg opp siden sommeren 2016. Det fører med seg økte råvarepriser, økt inflasjon og risikovilje. Det fører videre til at mindre, råvarekorrelerte valutaer styrker seg – på bekostning av de store, trygge. I dette ligger en årsak til vår tro på land b, bransje x, og område s.
Månedlig ajourføres forvaltningens utvikling. Denne kan du følge på vår hjemmeside. Nå er også renteforvaltningen tatt inn i diagrammet. Ha en vinterlig uke!

Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.