fbpx

Da er et nytt kvartal gått, og trolig er dette vårt beste kvartal så langt i forhold til vår hovedreferanse; MSCI World. Jeg skriver trolig da nevnte indeks er vanskelig tilgjengelig. Men uansett; kvartalet ga 7%, en meravkastning på nær 2% i forhold til Oslo Børs og nær 7% i forhold til verdensindeks (NOK). Hittil i år (30.09) er vi på 2,7%, omtrent som Oslo Børs mens verdensindeks er på negative 4,7%. Siden oppstart (1.sept. 14) har vi 33% avkastning. Avkastningen er dokumentert på hjemmesiden: www.pengeraad.no/resultater. (referanse er de indeksnære fondene DNB Norge indeks og DNB Global indeks).

Det er særlig siste måned som relativt sett har gått bra. De internasjonale fondene har generelt hatt en betydelig negativ utvikling grunnet at NOK styrket seg etter rentemøtene i september, mens våre har stått godt imot. Og ikke minst har våre norske fond levert.

Hva nå? Vi kan håpe at krona stabiliserer seg på dagens nivå. NOK har forøvrig styrket seg hele 9% mot USD og 7% mot Euro hittil i år. Oljeprisen har de siste dagene ligget på ca $50, som også er et bidrag til en sterk NOK. Ellers er vi igjennom “tunge” september, og kan håpe på en typisk sesongbasert senhøst-oppgang. I lokal valuta har forøvrig verdensindeksen vært ganske flat siste 1,5 mnd., så den positive globale utviklingen siden juli er opprettholdt.

Jeg mistet relativt raskt tiltroen til x, og går nå inn hos en g forvalter og dets h fond.

oppstart-1-9-14-30-09-2016skjermbilde-2016-10-04-11-01-07

Bookmark and Share

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.