fbpx

Etter at vi i forrige uke plasserte resterende midler i aksjemarkedenes Formel 1 – Teknologi og Helse, primært USA, tar vi til fulle del i utviklingen!

Det store spørsmålet er selvsagt hvor lenge Wall Street (og Oslo) fortsetter å sette rekorder. Det som bærer markedet er momentum/trend og sterk underliggende økonomi – både på makronivå (US BNP revidert opp til 4,2%/år) og selskapsnivå. Det er heller ingen tvil om at den mer polariserte verdensøkonomien favoriserer den som anses som den sterkeste – USA. 
Stigende oljepris,nå $77, bekrefter økonomien. Ellers spørres det hvorfor NOK fortsatt ligger på lave nivåer. Høy oljepris og god økonomi skulle tilsi det motsatt, som økonomene i lengre tid har ventet på. Men nå antas det at siden NOK globalt ses i sammenheng med SEK, og SEK faller på usikkerhet rundt valget og svenske rentemøter, kan det føre til at NOK faller ytterligere. I tillegg er NOK en marginal valuta i en anspent verdenssituasjon, og selges av den grunn. Men det spekuleres nå i om svak NOK kan føre til ikke bare en rentehevning fra Norges Bank i høst, men kanskje to. -For å stimulere styrking av NOK. Dette forventes dog ikke, men trolig forblir NOK svak en stund fremover. 


Canada ser ut til å bli en del av ny NAFTA-avtale, hvilket er positivt for økonomien. Elon Musk jobber fortsatt med å ta Tesla av børs. OG Warren Buffet har gjort sin første investering i India – NOK 3 mld. Verden er i bevegelse, hopp ikke av 🙂


For vår del er det 4 års jubileum for forvaltningen i morgen, 1.sept. Tallene pr i dag sier 65% oppgang på de 4 årene – eller 13,5% pa. -Forøvrig 8,3% pa siste 3 år og 9,5% siste 12 mnd. Det er tall jeg er fornøyd med, håper det gjelder deg også. Selvsagt vil det være andre tall for den enkelte, basert på inngangstidspunkt. Jeg føler at forvaltningen rent metodisk/teknisk er i stadig bedring. Markedene har vært bra, ja. Men de lever sitt eget liv, det det dreier seg om er å tilpasse seg markedene. Det mener jeg at jeg har gode forutsetninger for gjennom å være tett og aktiv på! Men kan i ettertid klart finne fond som har slått tallene over, men siden vi står i forkant og tar fremtidige valg for større, private verdier, er virkeligheten en annen. Og med de forutsetningene er det ikke veldig mange som slår oss!

Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.