fbpx

Kina vurderer å utsette annonserte tolløkninger, USA det samme, og en tung måned med flere negative utspill er per nå vendt til noe bedre. Dette kan eksemplifiseres ved at et US tech-fond steg 2,79% siste døgn. Ellers har det vært en god uke i Asia, spesielt India, mens eiendom og sommer-skuddet gull fortsetter sin vekst. 

Vi falt i starten av uka, kom sterkt tilbake, og er omtrent flate. Vår mediumrisk-portefølje fortsetter fremgangen og er nå nær 17% hiå. Ganske så strålende! Men dette er også symptomatisk med børsåret: Mange alternative aktivaklasser har gjort det bra. Eiendom og gull spesielt, men også div. hedgefond og high yield-obligasjoner. Dette må ha sammenheng med uro og handelskrig, der investorer søker tryggere arenaer. Prisen på lange amerikanske statspapirer er nå rekordhøy, dvs renten er rekordlav. Og rentekurven invertere, noe som historisk er et svært negativt signal for aksjemarkedet. Likevel har særlig det anførende aksjemarkedet, USA, gått over normalt sterkt, mens mange markeder kan vise til normalavkastning. Nå har riktignok det amerikanske markedet hatt en fordel på 7-8% alene grunnet NOK-svekkelse, men fortsatt meget bra. Men et sted må jo pengene plasseres, når negativ rente i bank ikke frister alle…

Disse betraktningene gjør at det stadig dukker opp nye, gode alternativer på “watch-lista”. Gode å ha dersom aksjer begynner å under-prestere. Apropos, se vedlagt graf. 


Bookmark and Share

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.