fbpx

Forrige uke ble den tyngste børsuken siden januar 2016. Flere fond innen IT og Kina falt 4-6%. Norge er ett av få lyspunkter, med flat til positiv utvikling. Likeledes har “frontier markets” (de “neste” fremvoksende markeder), India, fisk og obligasjoner generelt utviklet seg positivt. Verdt å merke seg obligasjoner, da dette tyder på at renten har vært nedadgående og tvil om den antatte renteoppgangen har oppstått.

Etter at den geopolitiske spenningen de siste dager er noe nedtonet, er det i større grad negative selskapsresultater/-hendelser i IT-selskaper som har tynget (Fascebook, Microsoft, Apple, Google/Alphabet, Tesla, Twitter…). Kina synes i større grad enn USA å være bekymret for de varslede handelsrestriksjonene. Dog sies det å være samtaler mellom landene, og trolig vil “skremmeskuddene” etterhvert gå over til minnelig løsninger.

Etter å ha studert mange lokale børser på verdensbasis, ser det ut til at vendepunktet for kursutvikling for mange var ca 20.januar. Tidspunktet for oppmerksomhet rundt renteoppgangen. Temaet er derfor verdt å fortsatt følge fremover. Noen markeder står likevel imot, da den lokale situasjonen overstyrer. Målet er å finne disse. Og vi holder fortsatt rimelig stø kurs; -4,2% hiå, (Verden: -6,4% og Norge -2,3%). Norge er nå inne i porteføljen. Ellers er jeg godt i gang med ny hjemmeside! -Og det er ikke alt som går etter planen for Tesla heller, jmf krasj av selvkjørende bil siste uke…(jmf over, “uskyldig” bilde under ift dødsulykken referert til over).

Fortsatt god påske! 😎

Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.