fbpx

Mine forventninger siste uke var optimistiske etter at de større trusler nå syntes å være under kontroll. Det stemte ikke. Uken innledet med generelt triste dager der mistilliten til Kina – kanskje i mangel på noe annet – kom i fokus. At Kinas president besøkte USA ga ekstra oppmerksomhet på landet. Hillary Clinton kvitret om at spesielle medisiner var for dyre, og biotech – der vi er tunge – fortsatte sitt svalestup ned. Med et fall på hele 6% på fredag har Franklin Biotech falt hele 15% i løpet av en drøy uke. Dette er det største fallet for bransjen på 7 år. Biotech er i en særstilling i verdifall i et USA-marked som generelt falt med mer moderate ca 2%. Dette medførte at stop loss – filteret slo inn og begge biotech-fondene er nå solgt (40% av tot.verdi, kurs man 28- eller tirsdag 29). Dette etter mye tvil (selger på “bunn”??), men hensynet til å ta vare på midlene veide til slutt tyngst. Tallene over er i USD. Den andre uventede hendelsen sist uke var at Norges Bank satte ned styringsrenten fra 1% til 0,75% hvilket medførte at NOK falt ytterligere i verdi, ca 3% – og våre utenlandske investeringer steg ditto. Dette oppveide noe av de overnevnte hendelsene, og systemet sier derfor -2% siste uke. Bakgrunnsinfo på www.pengeraad.no.

 

Siden et betydelig volum er solgt via biotech, er midlene på vei til bestående fond i portefølja samt teknologi og Asia. -Begge av trendmessige årsaker.

 

Da kan vi håpe på en rekyl i biotech i dag, før vi forsvinner fra en meget volatil/svingende og spennende bransje for en stund. Ellers skulle vi jo gjerne ha profittert ytterligere på NOK-fallet, gjerne gjennom gevinsttaking. Men saken er jo at NOK ventes å fortsette å falle, dvs valuta stiger, og at utsiktene for det norske markedet ikke er spesielt lystige. Har dog et par norske fond i kikkerten.

Skjermbilde 2015-09-28 14.30.11

Bookmark and Share

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.