fbpx
Senest for to uker siden var Oslo Børs opp ca 3,5% hiå, nå er fondsindeksen ned 0,6% hiå. Oslo Børs er fortsatt en liten og volatil børs, og dette er et eksempel på brå endringer. Hvorfor? På Oslo børs har det ikke skjedd stort, det er mer en smitteeffekt fra utlandet. Det skal dog sies at oljeprisen har falt fra $ 55-56 til nåværende $50-51, men utslaget et likevel uforholdmessig stort. Nå har ikke vi kun Norge i vår portefølje, og har derfor unngått det samme fallet. Men også vi er blitt smittet av det internasjonale fallet på ca 0,7% sist uke (i NOK) og ligger pt på ca 1% hiå (korrigert for manglende rapportering).
Wall Street har falt 8 dager på rad. Reaksjonen skyldes – som tidligere meldt – tvil til Trumps evne til å gjennomføre sine lovnader innen helse og skatt. Som vanlig ved uro stiger gullprisen, nå opp 5% siste 14 dager.
Norsk økonomi går etter forholdene bra, vi har klart å demme opp for oljeutfordringene. For eksporten er det viktig at NOK holder seg svak, og at vi er påholdne med rentehevninger. Det ventes likevel at NOK styrker seg fremover. Laks, som i fjor var en børsvinner, fortsetter å falle. Lakselus og -virus gir begrenset tilbud og høye priser. Det spørres om markedet vil betale. Dette har ført til at fjorårets klare vinner innen norske aksjer, Forte-fondene i Trondheim, nå i år ligger like klart sist blant norske forvaltere.
Vi er glade for at Fondsfinans sine fond nå er tilgjengelige i Nordnett-paletten. Fondsfinans er norges eldste forvalter, og en meget solid sådan.
Husk; vi styrer etter trender og resultater og ikke etter forventninger. Under: India – en vinner både i år og siste 3 år.

Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.