fbpx

Donald Trumps store mål er gjenvalg neste høst. Et av virkemidlene til det er verdiøkning på Wall Street (US-børs). Da er det lite heldig å handle slik at børsen går ned. Først taler han til FN om hvor mye bedre det er å være patriot enn globalist. Det hindrer verdenshandel, og det liker ikke børsen. Deretter vurderer demokratene riksrett på bakgrunn av Ukraina/Biden-saken. Heller ikke dette liker børsen da det skaper usikkerhet og – tross alt – har børsene steget mens Trump har vært president. Trygve Hegnar kaller ham kunnskapsløs og grunn. 

Som forstås, en negativ børsuke. Defensive investeringsområder som eiendom, gull og Japan stiger (Japan delvis grunnet sin robuste yen), mens særlig Norge (fall i oljepris), Norden og Europa faller. Likeså holder de store kvalitetsselskapene seg bedre enn de mindre vekstselskapene. 

Vi styrer etter en langsiktig plan. Det er da spesielt viktig å holde seg til denne når det er uro. Fond kan ikke – som enkeltaksjer – byttes på timen, og krever også av den grunn langsiktighet. Siste måned kan fond innen feks teknologi vise til opptil 10% differanse i avkastning. Det er likevel ikke sikkert at det langsiktig er lurt å hoppe over til denne måneds vinner, særlig ikke akkurat nå når vinnerfondet har blitt 10% dyrere enn alternativet. 

Bilde: I Underhuset kan man ikke sove i timen 

Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.