fbpx

Det kan være mange grunner til å investere. For mange vil målet om å tjene penger være sentralt. Og det tjenes penger. Og det tapes penger. I dag leser vi at “Oljefondet” (Statens pensjonsfond utland) er passerer kr 10 000 mld. Og at over halvparten av pengene har fondet skapt selv. Siden 1996. Andre investeringer har blitt borte, verdiløse.

Som for all annen aktivitet der målet er å tjene penger, kreves innsats. Tålmodighet, kløkt, grunnleggende forutsetninger, mål, plan, mm. er også viktig. Jeg føler at vi testes på noe av dette nå. Vår investering har over lang tid – 3 år, 5 år, 10 år – vist seg å være en av de beste alternativene. De siste 3 mnd har den vært ett av de svakere valgene. Dette til tross for at fond i samme kategori/bransje absolutt har bitt i fra seg i, også i totalrankingen. Mindreavkastningen har vært stor.

Forvalter/rådgiver? Hvorfor ikke bytte, gjøre noe? Dette er belastningen ved være investert. Pro, kontra, pro, kontra…. Jeg tror på markedet, jeg tror på bransjen, jeg tror på fondsforvalteren. Og jeg tror det kommer dager da litt andre selskaper innen bransjen igjen får tillit. Og i løpet av dager er resultatlista en annen…Mye bra ved fond, men rask re-posisjonering er ikke en av dem. (NB: Det er fortsatt en høvelig god positiv avkasting i porteføljen i år!)

Bookmark and Share

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.