fbpx

Ikke mitt utsagn, men DNBs morgenrapport skriver:  “Ellers har det ikke vært fritt for nyheter denne uka, med flere, nye kontroverser fra Washington. Markedene har imidlertid trukket på skuldrene av det hele.”

Vi er opp, Oslo er klart opp, mens verden og USD er ned. Verdensindeksen kun som følge av dollarfallet fra man-torsdag. Så om støynivået er høyt, styrer pt det grunnleggende i en sterk global økonomi markedet – inntil videre. I tillegg har det vært roligere i fremvoksende økonomier siste uke, noe som samsvarer med dollarfall/styrket lokal valuta.


Men på lengre sikt er handelskrigen mellom USA og Kina utvilsomt en stor utfordring. Også denne uka ble det trappet opp, men siden Kina nå i kapital ikke importerer amerikanske varer i den grad at de kan svare på den omsetningen amerikanerne har lagt tilleggstoll på fra Kina, må kineserne ty til kvalitativ avstraffelse som feks å begrense amerikanske bedrifters virke i Kina. Om dollaren har svekket seg noe denne uke, har likevel DNB justert opp sitt antatte USD nivå om 1 mnd fra 8,03 til 8,56 (nå 8,36), så det forventes fortsatt uro og flukt til solide valutaer som USD, JPY og EURO på bekostning av de små. Dette har vi tatt til etterretning og din portefølje er nå på vei til å blir svært US-dominert med x og y.

Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.