fbpx

Vi har i dag sju fond i porteføljen. Av disse er fire fra Norge, Kina og Europa. Vi har derfor klart å holde rimelig stand mot et nytt globalt fall, ned 0,5% siste uke. Igjen er det den eskalerende ordbruken mellom Nord Korea og USA som skremmer. Utsiktene for verdensøkonomien er fortsatt bra, men noe nedgang i kursene som følge av at forventninger til at renteoppgangen i USA kommer raskere enn antatt. Også nedgradering av Kinas statsgjeld – for første gang siden 1999 og med årsak i økt kredittvekst – trekker ned.

Oslo Børs fosser frem, og det settes rekorder. Oljepris ($56) på et høyere nivå enn forventet samt økt innenlands etterspørsel, er positivt for børsen. Norges Banks styringsrente ble denne uken holdt uendret, men forventningene til høyere renter ble skudd opp. Dette styrker krona, og sammen med en svekket dollar som følge av globale spenninger, ble valutaimpulsen negativ i vårt porteføljeregnskap.

Portefølja har vært uendret noen uker. I ettertid kan vi helt klart si at vi skulle hatt en større andel Norge i portefølja. Kina har som nevnt oppveid en del av dette. Likevel er porteføljeveksten noe lavere enn forventet. Blant annet er forventningene til x ikke infridd. Også y har over tid vært en utfordring. Her lagger nå Finland og Danmark. Europa ser ut til å være på rett vei etter en svakere periode.

Er Kim Jong-un klar for ny aktivitet?

Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.