fbpx

2019 har vært et ordentlig “come-back” år etter særlig et trist 4.kv. 2018. 11,7% har din portefølje steget pt. Flere grunner til det, ett var trolig en overdreven pessimisme i markedet før jul, et annet – og i sammenheng med det første – er at de lange amerikanske rentene er kommet betydelig ned. Handelskrig og en viss optimisme der har også hatt sitt å si. Vi har truffet godt med våre valg, og teknologi samt fremvoksende økonomier fungerer fortsatt. 

Uken har stått i rentens og Brexits tegn. Norge går mot majoriteten av land og setter opp styringsrenten, nå fra 0,75% til 1%. Årsaken er god vekst i økonomien. Samtidig signaliserer Norges Bank at styringsrenten vil stabilisere seg på 1,75%. Dette betyr en boliglånsrente på rundt 3%. Vi har fått til ca 12% årlig siden 2014, så det regnestykket burde være enkelt…. Forøvrig ser det ut til at alternativet for mange – boliginvestering – nå flater ut (se illustrasjon).

Mens Norges Bank agerer offensivt i rente-settingen, gjør den amerikanske sentralbanken det motsatte ved å signalisere en lengre pause i rentehevningen enn forventet. Dette er bra for teknologi-aksjene som er sensitive mot høye renter. Brexit ser ut til å være mer politisk enn markedsmessig interessant, men EU begynner nå å miste tålmodigheten og vil ha en avklaring innen neste uke. Markedet har tro på at Mays avtale godkjennes.


Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.