fbpx

Skjermbilde 2015-12-22 13.59.24

-Rentemøtene er over for i år. Noe turbulens ble det gjennom “renteuka”, men ikke mer enn en kunne vente. USA gjorde som forventet (opp), Norges Bank overrasket noen ved å holde på dagens 0,75%. NOK har gjennom uka svekket seg noe mot USD, mens den har vært stabil mot EUR. Noen tror vi er nær toppunkter nå…

Oljeprisen fortsetter å svekke seg, dette vurderes generelt som negativt både globalt og for Norge da det viser begrenset vekst i økonomien. Oljeprisen har da også være grunnen til at både det norske og globale aksjemarkedet har falt sist måned med hhv -5 og -2%. Våre investeringer i Sverige, Norden og helse har derimot gjort det bra med en oppgang sist måned på 1%. Også sist uke var porteføljen et hakk foran med hhv +2 i portefølje, og 1% i Norge og verden. Se graf. Vi er nå på 9% hiå, mens Oslo Børs indeks er på 2% og verden på 13%. Vårt “feilskjær” var i sept/okt med kraftig fall i biotek, men utenom det har vi vist ok resultater. Porteføljene er uendret sist uke. Japan og senior vurderes ut, et Kina-fond vurderes inn.

Hva nå? Markedsmessig har jeg tro på Norge og Norden fremover, kanskje også Europa. Ellers blir det å følge med – lete etter de ekstraordinært gode fondene og etter markeder i fremmarsj. Kanskje mindre diversifisering i porteføljen, kanskje færre bytter. Forholdet avkastning/risiko er i fokus. Et apropos til det jeg vil kalle styrken i det norske markedet er vedlagt. Link: Holberg og Holberg1. Til tross for svært lav oljepris har Oslo Børs holdt seg i vater gjennom året. Heldigvis er vi flinke til mer enn olje.

Jeg vil ønske deg og dine en riktig God Jul og et Godt nytt år!

Bookmark and Share

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.