fbpx

Etter en meget behagelig og jamn oppgang fra feb.2016 til 10.juni då., fikk vi et valutasjokk midt imot. Fram til 29.aug. falt porteføljen 5,5%. Det er derfor hyggelig at vi i går igjen nådde høyeste nivå for porteføljen noensinne – med 8,6% hiå og 63% siste tre år. I dag har Oslo Børs satt ny intradag-rekord, og det samme har vært tilfellet på Wall Street før i uken.

Det sies at når gleden er som størst, er risikoen også størst. DN har derfor intervjuet investeringsstrateg Ingvild Borgen Gjerde. Hun sier:

“- Når stuper børsen igjen? – Det skal veldig mye til for at børsen stuper uten at det er noe galt med verdensøkonomien. Det er det ikke nå. Sannsynligheten for en global resesjon er veldig lav. Dermed er også sannsynligheten for børskrakk veldig lav. Det er ikke slik at markedet faller av seg selv bare fordi det har steget mye, sier Borgen Gjerde til DN.”

Jeg mener det beste er å ikke tro eller forvente, men forholde seg til det som skjer. Dag for dag. Risikoen ved å innrette seg etter dommedag mener jeg er større. Men at vi kan får runder med si 10%-nedgang, ja det vil skje igjen. Som det skjedde i jan. 2016. Her kommer verdien med et aktivt øye på forvaltningen inn.

Denne uka har vi solgt Fondita Nordic Micro Cap og Nordea Norge Verdi. Inn er kommet SEB Norway Focus, og SEB Nordic Focus er på vei. Samme geografiske fokus, men en forvalter som velger å være konsentrert om et fåtall aksjer i sitt hjemmemarked. Historisk har det gitt god avkastning til en lav risiko. Vi har nå tre SEB fond (av sju) i porteføljen…

 

Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.