fbpx

Verdensindeksen opp 0,8%, Oslo børs opp 3,3% og til “all time high” og generelt god stemning i verdens aksjemarkeder siste uke. Geopolitiske oppmerksomhet er erstattet med 1.kvartalsresultater og makroøkonomiske data. Da resultatene og dataene så langt er gode eller tilfredsstillende, beveger børsene seg i positiv retning. Et lite hakk ned siste døgn da en minnebrikkeleverandør leverte svakere enn forventet, og teknologi fikk svi. I tillegg begynner noen igjen å bekymre seg for renteøkning. -Kortsiktig negativt, men et resultat av bedre økonomi.

Vår portefølje er flat, men har da tapt seg noe relativt til verdensindeks. Det skyldes at vi har sluttført fondsbytte for to av fire fond i porteføljen denne uka. Siden det kan ta opptil en uke fra vi initierer salget, til det nye fondet er på plass – og vi ikke kan påvirke tidspunkt for salg og kjøp – betyr dette timingrisiko. I tillegg kommer en viss valutakostnad ved byttet. Timing kan slå både positivt og negativt ut, men i vårt tilfelle var det denne gangen valget av x som slo negativt ut. Fondet falt 7,5% siste uke. Vi var heldige som ikke kom inn på topp, men vi har så langt fått med oss 2,3% av fallet. Samlet sett heldige. Men det viser risikoen i de fond man på sikt tror skal gå best. Når y i tillegg fortsetter i negativ trend, har det vært viktig for oss at n og m har vært bra. Forvalter x, som forøvrig kommuniserer godt rundt utviklingen av fondet, sier at korreksjoner til tider skjer i fondet men at det bruker å gi seg ved 10% fall. Se forøvrig forvalters FB side.

Dette betyr at halvparten av pengene våre er i y og x. Resten i n og m. -Ingen av de kjent for å være de mest stabile markeder. Risiko, ja. Muligheter, også ja. Krever tålmodighet og kløkt. Ellers var jeg på tur i forrige uke. Der “møtte” jeg denne cubaneren (bildet):

Bookmark and Share

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.