fbpx

-Vil tålmodighet og standhaftighet svare seg? I motsetning til forrige uke, og generelt de siste 1-2 mnd, har vår portefølje sist uke hatt en noe bedre utvikling enn både Oslo Børs og verdensindeks. Årsaken er primært at helsefondene har hatt en god uke.

Valutakurser blitt gitt mye oppmerksomhet sist uke da bevegelsene var store. Dette har påvirket kursene. Generelt har NOK styrket seg de siste uker og har mot USD vært på nivåer vi ikke har sett siden i juli. Sterk NOK er uheldig for våre kurser. Analytikerne tror på svekket NOK på 1-3 mnd sikt, for deretter å styrke seg igjen.

Forrige uke så vi oppgang i råvare-baserte fond. Denne uka har Kina vært i skuddet. Markedet ser ut til å ha fått økt tiltro til påliteligheten i kinesiske tall, samt at man tror på stimulerende tiltak for å sikre farten i økonomien. I USA blir ikke økonomene enige om det blir rentehevning i år eller først neste år, men markedet tror på det siste. Det er positivt for kursene, som i USD har steget 7-8% siden måndedskiftet. Ellers kan vi håpe at på samme måte som helse/biotech var fortropp for aksjenedgang, vil bransjen nå være blant de første som stiger igjen. Teknologi viser forøvrig også gode tall. Ingen endringer i portefølja sist uke. Et øst-europeiske småbedrift-fond er blant de mest aktuelle alternativene.

Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.