fbpx

yuan

Relativt sett har de siste 1-2 uker vært av våre beste. Oslo børs er ned 0,9% siste uke, verdensindeksen ned 2% – mens vi er svakt opp. Dette gjør at vi pt har en margin på verdensindeks på hiå +3%, mens ditto ift Oslo Børs er ned 0,5%.

Etter en solid oppgang spesielt i juli, har nå markedene en nedadgående kurve. -Viktig i slike perioder å ta vare på kapitalen, noe vi tildels har slitt med tidligere. Årsaker til nedgangen har vært en fall i oljeprisen mot $42 – som nå etter en rask oppgang de siste fire dager er tilbake på $48, verdifall i valuta/styrking NOK,  negative rapporter for fiskemarkedet, og at det nå blir mer og mer sannsynlig med renteoppgang i USA som følge av høy sysselsetning og lav inflasjon.

Tross generell nedgang (i NOK) er det i USA satt børsrekorder de siste dagene ($), og troen på økonomien er sterk. I dette ligger også nye innsatser fra Warren Buffet inn i markedene. Kina/Asia er ett av få markeder som i NOK har klart seg bra sist uke.

Jeg planlegger følgende fondsbytte: x mot y.  Europa ser ut til å slite med å få opp samme optimisme og vekst som andre deler av verden. y har vært en vinner over tid, noe nede nå.

Bookmark and Share

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.