fbpx

Oppgang i råvarer og olje gir aksjeoppgang i Norge, Russland og Brasil. Så også denne gang. NOK, rubler og real stiger. -Markeder og valutaer som de siste måneder har underprestert i forhold til verdensindeksen/USD. Vil oppgangen i nevnte markeder fortsette? Mulig, men neppe relativt til verdensindeks.

Men jeg tror utviklingen kan være en indikasjon på at forventningene til verdensøkonomien er i ferd med å snu. Det var ikke bare de overnevnte markeder som steg i forrige uke, generelt så vi en bred oppgang på verdensbasis. Imidlertid ble denne dempet i NOK da NOK styrket seg hele 4% ift USD og 3% ift EUR. Det betyr at i USD/EUR er også vår portefølje opp 2-3%. Verdensindeksen gikk +1% og vår underprestasjon skyldes at helsefond igjen underpresterte og avsluttet på samme nivå som ved ukeinngang.
Forrige ukes utvikling støttes av kurs- og valutaprognoser fra norske analytikere som tror at korreksjonen nå er over.  Sentralt spørsmål er om vi skal fortsette å “vente” på helse – eller skal vi finne alternativer….

 

Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.