fbpx
Tre av fire fond i portefølja ligger nå på All-time-high. Det siste var der for noen uker siden…. “Sell in May”…ja, jeg tror markedene er så utviklet at de ikke henger seg opp i slike gamle teser. Jeg nevnte nylig at i x  er man opptatt av dette. Kanskje en bekreftelse på at markedet er umodent. Og i umodne markeder er det mulighetter…og trusler. Som vi har opplevd gjennom våre investeringer i Tundra x. Uansett, våre fond i y, z og æ har vært strålende siste måned, og vi ligger nå og vaker rett under “vannspeilet” for avkastning hittil i år. Teknologi, Norge og USA er årets vinnere, og vi føles å være rimelig ajour akkurat nå.

Oljeprisen er høy, bra for Norge. Også boligprisene har snudd opp i Norge, og bekrefter den sterke økonomien. Tross sterk oljepris er NOK lav, og særlig mot USD har NOK svekket seg den siste måneden. Det samme gjelder EUR mot USD. Dette strider mot makroøkonomenes spådommer, men kan ha noe med at renteøkningen i USA er reelle mens mange andre steder er den noe mer skjør. F.eks. i Norge forblir inflasjonen på lave nivåer (viktige varegrupper faller heller enn å øke i pris), noe som vanskeliggjør høyere rentesetting fra Norges Bank.

Til tross Trumps stadige påførte internasjonale vrede, er det optimisme i verdensøkonomien. Kina ser ut til å ha fordøyd truslene om forhøyede tollsatser, dvs de svarer med samme mynt, og Korea-diplomatiet ser ut til å være på skinner.

Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.