fbpx

Tempoet har definitivt roet seg både i arbeidsliv og finansmarkedene. I min verden er det primært Tour de France, friidrett og fotballoverganger som går på høygear…

I vår portefølje har det vært negativ utvikling de siste fire uker: -3%, omtrent det samme som verdensindeksen. Halvparten av dette kommer fra en svekket dollar (pt. 8,34). Dollaren har forøvrig svekket seg 3,5% hiå, i motsetning til EURO som har styrket seg 5% (til 9,50). -Alt mot NOK. Vi har investeringer i alle valører, og samlet sett har ikke valuta hatt mye å si for resultatet så langt i år. Slik sett kan en si at timing, fond- og forvaltervalg i år har gitt en meravkastning på 2,6% i forhold til feks et norsk indeksfond.

Det norske markedet har vært en vinner i det tunge klimaet den siste måneden (0%). Hyggelig, etter en relativt tung start på året (pt. 2,6% – DNB N Indeks), og til tross for at markedet fortsatt sliter med en oljepris ($46) som hemmes av overproduksjon særlig i den amerikanske skiferoljen.

Ved siden av å følge med på at våre fond holder seg innenfor forventningsrommet, er en viktig del av jobben å finne nye alternative fond. Dette går på både på forvalter og bransje/geografi, men særlig er det spennende å finne forvaltere som skiller seg ut. To av de som har kommet de siste månedene er finske Fondita og litauiske INVL, som begge har enkelte småselskapsfond med godt forhold mellom avkastning og risiko. Spennende! For de av dere som så på halvårsrapporten og nettopp forholdet mellom avkastning og risiko (Sharpe-ratio), så dere at vår portefølje det siste året nådde verdien 3,3. Dette er en spesielt høy verdi, og jeg kjenner ikke til aksjefond som er i nærheten av dette. Merk at jeg skriver aksjefond, i motsetning til rente- og obligasjonsfond, med det potensialet som ligger i aksjer kontra renter.

Ellers, ta det rolig…

Bookmark and Share

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.