fbpx

Med kriser på mange fronter blir det uro i aksjemarkedet (mulig handelskrig, Syria, Trump (i seg selv), Facebook,…). Dow Jones kunne i går vise til min. 1% endring daglig de siste 9 av 11 dager. Det kalles volatilitet!

Men, tross alt, vi har siden 4.feb. holdt oss på eller over bunnivået fra den datoen. Og det ser noe bedre ut. Viser under et klipp fra DNB Morgenrapport fra i dag:
“Aksjemarkedene fikk seg et kraftig løft i Europa og i USA i går. Den positive utviklingen ble satt i gang av Kinas president, som i sin tale natt til i går varslet økt markedsadgang for utenlandske investorer og lavere tollsatser på enkelte produkter. Talen bidro til å redusere noe av frykten for en eskalerende handelskrig, og ble således tatt godt i mot også av vestlige markeder. I USA steg S&P500 med 1,7%, men den teknologitunge Nasdaq-indeksen fikk et løft på 2,1%. Facebookaksjen steg 4,5% etter at sjefen for selskapet, Mark Zuckerberg, forklarte seg for Kongressen i lys av personvernskandalen som har rammet selskapet. Zuckerberg varslet økt satsning på personvernforhold og sikkerhet.”

Det russiske aksjemarkedet fikk mandag føle hva storpolitiske handlinger kan føre til da den sentrale indeksen falt 11%. Dette som følge av sanksjoner fra USA mot russiske oligarker, bedrifter og tjenestemenn. Vi har neppe større innehav der. Men vi gjør like fullt endringer i porteføljen nå, basert på en antagelse om at det finnes bedre fond.

Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.