fbpx

-Meget innholdsrik aksjeuke! Fra eufori fre-tirsdag til solid nedtur tor-fredag. Ukas vinnere er Kina/Japan/Asia og Russland, mens Norden (særlig Danmark/Sverige) og Europa falt betydelig (2-4% – både på positiv og negativ side). Hvorfor? Trolig en kombinasjon av flere ting: Etter en solid oppgang de siste ukene søker endel investorene å sikre gevinst. Det ryktes det at Trump-administrasjonen må utsette skattereformen (lavere skatter for bedriftene utsettes – negativt for markedene). På positiv side og en forklaring på Kina-oppgangen er at myndighetene fjerner begrensninger på utenlandsk eierskap i bankene.

Vår portefølje nådde igjen toppnivåer. Etter en rask oppgang på 7% siden 1.sept. kan det være greit å dempe forventninger og risiko en liten stund fremover. Således kan våre fond i Baltikum og Øst-Europa ha en funksjon her. Kina ser ut til å leve i en aksjeverden noe avsondret fra Vesten, og denne diversifiseringen er bra. Dog skal det nevnes at et av våre Kina-fond har gått hele 48% hiå, og kan gjøre noen og enhver høyderedd.

Siste dagers dipp gjør at jeg igjen vil sette i gang innfasing av penger som står på vent.

Ellers har jeg hatt møte med en representant fra et svensk skogfond – J&O Forest Fund. Film vises her. -Et diversifiserende og dermed risikodempende tilskudd i en portefølje-tenkning. Fondet har et målsatt avkastning på 10-12% pa, og kan de siste fire år viste til hhv. 13,15,9 og 13% avkastning (SEK). Fondet gjør direkteinvesteringer i skog i Baltikum og Brasil, og er ikke samvarierende med børsene. 3-4 års anbefalt eiertid. Se mer om skog her. Kontakt meg dersom du ønsker mer informasjon.

God helg! Ikke gå deg vill – i skogen…

Bookmark and Share

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.