fbpx

Beklager fravær av ukerapport over tid. Fra nå vil annen aktivitet trappes ned, og sannsynlighet for større stabilitet i utsending av rapport økes. Men igjen – den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves… Siste måned har oppgangen fortsatt, og vi er nå på 12% hiå. Vi har vært heldig med valg av bransje de siste måneder, og såvel absolutt avkastning som meravkastning har vært solid. Også vår mer moderate (risiko) portefølje har prestert meget bra med 7%. 

Korona-viruset har vært årets ulykke. Det har lagt en demper på økonomisk aktivitet over hele verden, men naturlig nok er særlig Kina rammet. Myndighetene setter nå i gang også økonomiske støttetiltak for å holde oppe handel og aktivitet. Oljeprisen er særlig påvirket med en pris pt nede på $54. Dette har klart påvirket Oslo-børs der ikke bare oljeselskaper med også relaterte næringer som oljeservice, shipping, mf. er skadelidende. Den amerikanske børsen er bedre diversifisert og opplever fortsatt sterk utvikling og nye rekorder. Det skal likevel tillegges at valutaeffekten er tydelig tilstede med en USD/NOK-styrking siden nyttår på nær 6%. Som vanlig i globale krisetider styrkes de store valutaene sin verdi. 

Hva nå? Trump ser ut til å styrke sine muligheter for gjenvalg, vilket påvirker Wall Street positivt. Norge og andre oljeeksporterende land faller på lave oljepriser. Eiendom holder fortsatt en stabil og sterk trend. Verdensindeksen og ikke minst Kina har kommet sterkt siste uke, etter å ha blitt hemmet av korona-viruset i januar. Norge presterer fortsatt svakt da oljepris og shipping-rater fortsatt ligger nede. Vi holder på sukess-oppskriften fra de siste måneder.

Bookmark and Share

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.