fbpx

Børsene er ikke lette å bli klok på, og det skal de heller ikke være…Etter en lang oppgang fra september til januar kom første korreksjon. Ned 5-10%. Deretter har det gått opp igjen, dog i varierende grad fra marked til marked. Nå har det bikket ned igjen de siste dagene. Igjen er spørsmålet hvorvidt prisingen er for høy, eller ikke. Eller tempoet på økningen i langrenten. Det siste er særlig blitt aktualisert etter at Jerome Powell 5.feb. tok over som ny Fed (sentralbanken i USA)-sjef. Vil han være rask til å bruke rentevåpenet i forhold til de stadig gode nøkkeltallene i amerikansk økonomi, eller vil han avvente? Gode nøkkeltall har faktisk i det siste ført til økt rentefrykt og en nedgang i markedene.-En viktig årsak til uroen. Og nedgangen. New York- samt asiabørser har nettopp gjennomgått den svakeste måneden på to år.

Men er det så ille for oss? Nei. Pt -1,3% hiå. Verdensindeksen er ned 2,8%. Norge opp 0,6%. Jeg har fortsatt tro på endringen vi gjorde forrige uke med fokus på x, y, z, y. Norden (eks Norge og Finland) og Europa har hengt etter en stund, og ok å være ute av. Ved våre valg har vi også fjernet oss noe fra de mest inflasjonsutsatte markedene.

Forøvrig – opp/ned/opp/ned – spås å være takten en stund fremover. Viktig da å treffe i trinnene, eller kanskje velge trapper med lavere trappesatser…Eller velge trapper som kun går opp…. Ellers har Lars tjent kr 400 000 på snømåking av tak i vinter. Noe å satse på? Og ikke forfrys deg!

opp ned

Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.