fbpx

Oktober/november har vært den roligste perioden siden i vinter. Bra er det, stabilitet er generelt bra for avkastning. Jan/feb gikk bra, det samme har okt/nov gjort, opp ca 8% siden bunnpunktet i midten av oktober. Terroranslagene fikk ingen betydning for markedene, og ellers har det det stort sett dreid seg om begrensede nyheter fra gjengangerne Kina og renter. Også valutaen har vært relativt stabil de siste uken. Men nå forventes det større markeds- og valutautslag med en mengde rentemøter framover. De aller fleste sentralbanker ser lavere renter, mens i USA øker sannsynligheten for en oppgang. For kort tid siden spådde DNB generelt svært lav NOK mot jul, nå mener enkelte at EUR har startet svekkelsen allerede.

Vår portefølje har også stabilisert seg. Innslaget av volatile fond er redusert, og flyten er bedret. Vi har truffet godt på en kjerne av fond, mens mer spekulative som Vietnam, Øst-Europa, Kina eller biotech enten har gått svært bra eller svakt. Dette peker mot økt varsomhet i den type fond. x bommet vi på, og fondet går ut. y-fond halveres da fondet synes å være litt mindre “potent” enn antatt. Inn kommer igjen z  – nå forvaltet av JPMorgan, mens samme forvalter også får en mulighet i et sterkt n marked (-for sterkt??). Den 27. okt. spurte jeg om 10% for året var innen rekkevidde,  med 9% pt tror jeg det skal være mulig….

Ellers går det framover på kundesiden. 19 kunder pt. , og noen på gang! -Volumet kunne dog ha vært noe høyere… Jeg setter stor pris på den tillit jeg har fått fra dere! -Og tror at jeg fortsatt er i utvikling som forvalter, noe vi alle vil tjene på! “Lære- casene” har vært mange… Desember er forøvrig en tid for å forberede seg for året som kommer, og et hett tema nå er økt utbytteskatt og uttak fra holding i 2015.

Skjermbilde 2015-11-30 17.30.46

Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.