fbpx

Høsten er kommet og september har gjentatt historiske mønstre med uro og tyngre markeder. Etter en råsterk utvikling fra korona-bunn rundt 20. mars til en foreløpig topp 2.september, fikk markedet – ledet av teknologi-aksjer – en trøkk og korrigerte ned rundt 5% (DJ World) frem til 8.sept. Det brede markedet har deretter ligget rundt dette nivået – teknologi har falt noe mer – før vi man. 21.sept. igjen fikk en kraftig nedgang. Det er ingen tydelig årsak til fallet, men det antas at en sum av lengre tids oppgang, utålmodighet rundt ytterligere korona-støtte fra amerikanske politikere, smitteøkning, dødsfallet til høyesterettsdommer Ginsburg, og en mulig Brexit uten avtale, har skaket opp et nervøst aksjemarked.

Våre internasjonale investeringer består av to komponenter; selskapskursen i lokal valuta og den lokale valutas kurs vrs NOK. Under den verste korona-uroen i mars så vi at USD/NOK styrket seg til rekordnivåer, og dermed sørget for å dempe fallet for oss som satt i med norske kroner i US-fond.  Det samme skjer nå, uroen stiger – blant annet synliggjort ved VIX-indeksen. USD styrker seg, og er nå ca 8% sterkere mot NOK enn ved årsstart. Ved starten av september var den nær lik kurs ved årsstart. Det betyr USD/NOK gjennom september alene har løftet oss til årsbeste pt, ca 30% hiå. Ganske fantastisk!

Porteføljen har de siste par måneder vært stabil. Vi benytter blant annet en svensk forvalter som har vært spesielt god for oss i år. Ellers ser vi at trender som bærekraft, batteri, vind, sol, og helse, utfyller det teknologifokus som vi har sett over lengre tid. årene. Særlig de siste måneder har bærekraft og grønne investeringer vært på alles lepper.

Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.