fbpx

Aksjemarkedet hentet seg inn mot slutten av uken. Nå står september for tur – årets verste måned for aksjer både i Europa og USA.

Investorene slapp flere dystre nyheter fra Kina mot slutten av forrige uke, og aksjemarkedet bød på en etterlengtet opptur.

August har likevel vært en tung måned totalt sett. Med en handledag igjen er den amerikanske Dow Jones-indeksen ned seks prosent, mens tyskernes DAX-indeks er ned ni prosent.

«CMC Markets’ kunder tviler på at aksjemarkedet kommer tilbake med det første. Tidlig i uken var det over 70 prosent som mente DAX-indeksen skulle opp. Nå har optimismen dalt betraktelig, til 54 prosent. Skepsisen er enda litt større til amerikanske aksjer, der 53 prosent tror Dow Jones-indeksen får seg en ny nedtur», skriver Henrik Sommerfelt i CMC Markets i en markedskommentar.

Svart september
September har historisk vært en skrekkens måned for aksjer. Siden 1987 har DAX-indeksen, som på mange måter er et lokomotiv i Europas aksjemarked, i gjennomsnitt falt 2,6 prosent denne måneden. Dow Jones-indeksen har i gjennomsnitt falt 0,7 prosent.

Aksjemarkedet er sårbart i september. Mens starten av året ofte er fylt med optimisme, kommer skuffelsene gjerne på høsten. Mot slutten av tredje kvartal dumper det ofte inn resultatvarsler. Enten fordi selskapene ikke klarer sine målsettinger for kvartalet, eller for året som helhet. (hegnar.no)

Bookmark and Share
Kategorier: Prognose Forventning

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.